Laatste nieuws PC Actie 2016

Infotheek

Infotheek (https://infotheek.com/) is voor velen een onbekende leverancier. Deze onderneming levert al 25 jaar hardware aan bedrijven, onderwijs, overheid, zorg en richt zich ook steeds meer op de consumentenmarkt. Met de webshop 4Launch (https://www.4launch.nl/) worden goede resultaten geboekt in het consumentensegment en worden goede scores gehaald qua prijsstelling en service bij tweakers.net. Maar Infotheek is meer dan dat. In Computer Express 2016/2 (pag. 8 en 9) wordt uitgebreid aandacht besteed aan deze onderneming.

 
PC Actie Special

Zoals gebruikelijk bij de PC Actie wordt op zaterdag 7 mei de PC Actie Special thuisbezorgd bij alle medewerkers van de Belastingdienst en het Ministerie van Financiën, alsmede de gepensioneerde leden van de PvCF.

Omdat Infotheek geen winkelketen heeft, worden er tussen 7 mei en 21 mei kijkavonden georganiseerd op meerdere in Nederland verspreide locaties. Waarschijnlijk worden er ruimtes ingericht met alle te bestellen apparatuur bij goed te bereiken hotels in Nederland.

Apparatuur

Misschien wel de belangrijkste activiteit is het samenstellen van de te bestellen apparatuur met bijbehorende accessoires. De uitkomsten van de enquête die tot zondag 7 februari ingevuld kon worden is in belangrijke mate bepalend welke hardware er wordt aangeboden tijdens de PC Actie 2016.

Half maart is het assortiment samengesteld. Hierbij het voorbehoud, dat als de marktonwikkelingen hiertoe aanleiding geven het assortiment waaruit gekozen kan worden nog kan wijzigen.

Als PvCF bieden we samen met Infotheek uitsluitend actuele modellen aan gedurende de actie. Toch ga je zien dat een aantal van deze modellen al een tijdje aangeboden worden bij diverse leveranciers. Dit komt omdat de meeste fabrikanten tegenwoordig een nieuwe manier van modelnummers hanteren. Waar er eerder voor gekozen werd om voor ieder model een nieuw modelnummer te gebruiken volgen de meeste fabrikanten tegenwoordig het voorbeeld van Apple. Een modelnaam of nummer blijft gedurende een langere tijd bestaan terwijl er wel andere specificaties gebruikt worden.

Op hoofdlijnen is het assortiment waaruit gekozen kan worden:

Hardware met Microsoft operating System

Uit de line-up van Hewlett Packard zijn 5 typen laptops, 2 typen desktops en 2 modellen All-in One geselecteerd.

Voor de 2 in 1 ("laptop" waarbij het scherm is los te koppelen van het toetsenbord en als tablet te gebruiken) is gekozen voor drie modellen; één van Hewlett Packard, één van Microsoft (Surface) en één van Samsung.

Android tablets

Hierbij is gekozen voor een aantal modellen van Samsung.

Hardware met Apple operating System

Er kan een keuze gemaakt worden uit bijna het hele assortiment (iPad’s, iMac’s en MacBooks). Wat dat is zie je in de PC Actie Special.

Helaas is zelf samenstellen van een configuratie niet mogelijk. Dit beïnvloedt te veel het logistieke proces gedurende de actie.

Overige aanbiedingen

Naast de hiervoor genoemde hardware worden tevens monitoren, printers en allerlei accessoires aangeboden.

Tot slot

Nieuwsgierig geworden. Kijk regelmatig in de app PvCF Actueel. In deze app zullen tot 7 mei regelmatig tipjes van sluier opgelicht gaan worden.

« Terug naar Nieuws