Laatste nieuws PC Actie 2019

01-04-2019

Het contract tussen de PvCF en Centralpoint over de PC Actie 2019 is onlangs getekend door beide partijen.
De gesprekken met Centralpoint over het assortiment dat aangeboden gaat worden zijn bijna afgerond. Er is nu voldoende bekend om een tipje van de sluier op te lichten.
In de Windows lijn worden laptops van HP aangeboden. Deze hebben een beeldscherm van 13,3”, 15,6”of 17”. Kortom keuze genoeg. Het scherm van een aantal types is om te klappen en hebben een aanraakgevoelig screen. Je kan deze laptops dus ook als Windows tablet gebruiken. Dit wordt ook wel een X360 convertible laptop genoemd.
Daarnaast worden desktops en All-In-One computers van HP aangeboden waarvan één 34” curved (gebogen beeldscherm).
De gesprekken met Apple zijn ook positief verlopen. Er wordt een ruime keus aangeboden uit de Mac en iPad lijn.
De Android tablets zijn van het merk Samsung.
Ook wordt gekeken naar de Microsoft Surface lijn. De onderhandelingen daarover zijn nog niet helemaal afgerond.
Uiteraard worden er naast computers ook beeldschermen en printers aangeboden. De beeldschermen zijn van HP en de printers van HP en Epson.
Omdat er veel vraag naar smartphones is, wordt er voor het eerst in een door de PvCF georganiseerde PC Actie smartphones aangeboden. Omdat de concurrentie op dit gebied erg groot is, moet niet gerekend worden op veel prijsvoordeel. Sterker nog, omdat in de PC Actie alleen smartphones zonder abonnement worden aangeboden is de kans groot dat bij providers die wel een combinatie van een telefoon en abonnement aanbieden, de telefoon goedkoper is dan de prijs in deze actie.

« Terug naar Nieuws