Geen financieringsmogelijkheid tijdens de Actie.

Helaas kan de PvCF bij de PC Actie 2019 geen financieringsmogelijkheid bieden. Elke drie jaar organiseert de PvCF een PC Actie waarbij de mogelijkheid werd geboden het aankoopbedrag te financieren. Dat bedrag kon dan met een aantrekkelijke rente in 36 maandelijkse termijnen via automatische incasso of salaris worden afgelost. Om dit te kunnen realiseren kon het bestuur van de PvCF een garantieverklaring van het ministerie krijgen waartegen de ING Bank bereid was tegen een lage rente de PvCF een lening te verstrekken. Tot onze spijt en pas eind april is bekend geworden dat het ministerie geen garantieverklaring meer wil afgeven. Het bestuur heeft diversen keren met de dienstleiding op het ministerie overlegd maar helaas zonder resultaat. Als reden is opgegeven dat het beleid op het gebied van garantstellingen aangescherpt is. Een personeelsvereniging komt door deze aanscherping niet in aanmerking voor een bankgarantie ten behoeve van een lening. Dit bericht kwam voor het bestuur als een donderslag bij heldere hemel.

Na dit bericht heeft het bestuur nog diverse andere pogingen gedaan om een financiering op een andere wijze te regelen. Tot op het laatste moment (woensdag 8 mei)  is dit geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Het gevolg is dat we tijdens deze PC Actie geen financiering kunnen aanbieden. Doordat dit bericht de PvCF op het allerlaatste moment bereikte, moest er veel worden geregeld om de PC actie op een aangepaste wijze doorgang te laten vinden. Zo moesten de afspraken met de leverancier worden aangepast, een deel van de PC Actie Special herschreven en de deadlines naar de toekomst worden bijgesteld. Hiermee heeft de PvCF een aanzienlijke kostenpost te verwerken.

De actie is nu gepland van maandag 13 mei tot en met vrijdag 14 juni 2019. Maandag 13 mei 2019 is de bestelsite (https://pvcf.centralpoint.nl) vanaf 09:30 uur benaderbaar.

Ondanks de onmogelijkheid een financiering aan te bieden is het bestuur van de PvCF van mening toch een aantrekkelijke en mooie aanbieding voor de leden te kunnen doen. Naast aantrekkelijke prijzen worden ook extra’s zoals thuisbezorging en op de meeste artikelen 3 jaar garantie geboden.

« Terug naar Nieuws